Obnova ribnika Videž

Že nekaj časa vemo, da je jez in preliv ribnika Videž 3 v slabem stanju. Na izpustnem prelivu (“menihu”) se so se pojavile  razpoke in poroznost, zato je pričel puščati vodo. Iz izkušenj vemo, da pretok vode luknje hitro povečuje in obstaja nevarnost, da prične nasip odnašati, zato je sanacija neizbežna. Predsednik se je povezal s strokovnjaki podjetja Nivo Celje, ki imajo bogate izkušnje pri urejanju vodotokov. Po ogledu stanja na jezu ribnika in menihu sta bili izdelani dve varianti sanacije. Prva predvideva sanacijo meniha, je manj zahtevna in cenejša, probleme z odtekanjem vode iz ribnika pa rešuje na krajši rok. Druga je zahtevnejša in dražja, vendar tudi temeljitejša in v smislu dolgoročnega razvoja ribnika Videž modernejša. Trenutno poteka  zbiranje ponudb primernih izvajalcev in po tem si bomo na jasnem koliko sredstev bo potrebno zbrati za sanacijo. Z izbranim izvajalcem se bomo skušali dogovoriti, v kolikor bo to mogoče, da nekatera dela opravimo sami v okviru delovnih akcij in tako znižamo stroške. Vse člane RD prosimo, da se udeležite delovnih akcij, saj so ribniki Videž edina nepremičnina ki je res naša, zato jo moramo urediti tako, da bomo nanjo ponosni.

UO