Ribiško tekmovanje v mesecu februarju

S prijateljem sva se pogovarjala in beseda je nanesla na ribiško tekmovanje. Povedal mi je, da pragerski ribniki niso zamrznjeni in da bo v nedeljo tekma. Sklenila sva, da si jo ogledava. Pogled na tekmovalno traso pokazal, da je udeležba na tekmi, glede na pogoje, odlična. Sprehodila sva se vzdolž tekmovalcev in bila začudena, da ribe tudi v tem letnem času odlično »delajo«. Nedelja je bila sicer čudovito sončna, na letni čas pa je opozarjal »tanek« zimski veter, ki mi je dajal občutek, da sem na delu nog, ki so gledale izpod bunde, brez hlač. Kljub ostrim pogojem za lov me je prijetno presenetilo, da sta tekmovala tudi dva naša veterana Ivo in Bine. Zaključka tekme sicer nisem počakal ob ribniku, saj so mi bila doma, pred odhodom na Pragersko, dana ostra navodila – »nedeljsko kosilo bo ob ….«. Kasneje sem po telefonu izvedel, da je zmagovalec ujel 18 kg rib, kar je za ta letni čas res odlično. Vsem priporočam za naslednjo nedeljo, seveda če »ledeni možje« ne bodo prekrili ribnika, pripravite opremo in na tekmo.

Vojteh

Tekmovalna trasa, februar – 2018
Še malo pa bo v mreži
Kapa lepo zaščiti ušesa – mladeniči pa je še ne rabijo