Čistilna akcija RS Poljčane 2018

Ribiška sekcija Poljčane, ki deluje v okviru Ribiške družine Slov. Bistrica, že vrsto let organizira čiščenje brežin potoka Bela. Letošnje čiščenje je bilo že peto zaporedno. Potok Bela je naravni gojitveni potok potočne postrvi. Skoraj dve tretjini svoje dolžine teče po gozdu vzporedno z regionalno cesto Slov. Bistrica – Rogaška Slatina. Na tem delu se nabere največ smeti, saj nekateri vozniki neodgovorno čistijo svoja vozila z odmetavanjem smeti.

Letos smo morali čistilno akcijo zaradi neugodnega vremena v mesecu marcu prestaviti v april. Čistili smo v soboto, 21. 4. 2018. Glede na prejšnja leta pa smo vseeno prijetno presenečeni, saj je bilo letos  odvrženih odpadkov znatno manj kot lani. Še bolj bomo veseli, ko bomo nekega leta ugotovili, da se ob potoku v preteklem letu smeti niso pojavile.

Z udeležbo smo  zadovoljni, saj se je akcije udeležila večina naših članov.

V zavesti, da ohranimo našo naravo čim manj onesnaženo, ponovno prosimo vse voznike  in prebivalce naše Občine, da ne odlagate odpadkov v naravi, saj so za te določena odlagalna mesta, prav tako je poskrbljeno za odvoz odpadkov iz gospodinjstev ter odlaganje kosovnih in drugih odpadkov v zbirnem centru.