UPORABA BON21 ZA NAKUP RIBIŠKIH DOVOLILNIC RD SLOV. BISTRICA

Vlada republike Slovenije je 13.07.2021 v uradnem listu objavila besedilo novega Zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT), ki v svojem 43. členu določa, da lahko nove Bone za izboljšanje gospodarskega položaja na področju gostinstva, turizma, športa in kulture (Bon21) koristite tudi za športne dejavnosti, kamor spada tudi dejavnost 03.120 (Sladkovodno ribištvo) iz česa sledi, da lahko nov Bon21 koristite tudi za nakup dnevnih ribiških dovolilnic. Vrednost Bon21 je 100 evrov (za osebe, ki so bile na dan 30. junij 2021 polnoletne in tudi vse osebe, ki so do konca leta 2021 dopolnile 18 let) ter 50 eur za vse ostale.

Ribiška družina Slov. Bistrica vam to omogoča na naslednji način:

1.

Izpolnite obrazec Priloga 1 – BON21  | obvezno
(POTRDITEV UNOVČITVE BONA)
Izpolnite obrazec Priloga 2 – BON 21 | samo v primeru, da se vnovči Bon21 mladoletne osebe v spremstvu tretje osebe (npr. sosed, stric…)
(IZJAVA ZAKONITEGA ZASTOPNIKA OZIROMA SKRBNIKA ZA UNOVČITEV BONA UPRAVIČENCA PO TRETJI OSEBI)
Izpolnite obrazec Priloga 3 – BON 21 | samo v primeru, da koristite Bon21 sorodnika (starša, starega starša, otroka, partnerja…)
(IZJAVA UPRAVIČENCA O PRENOSU BONA)
Več o Turistični BON in BON21 | https://www.fu.gov.si/drugo/posebna_podrocja/turisticni_bon_in_bon21.
Navodila za izpolnjevanje obrazcev Bon21 | https://www.fu.gov.si/drugo/posebna_podrocja/turisticni_bon_in_bon21/#tab8728.

2.

Osebni dokument (osebne izkaznica ali potni list) ter ustrezne obrazce prinesete v pisarno RD Slov. Bistrica, Tomažičeva ul. 4, Slov. Bistrica, v času uradnih ur (vsako sredo, v mesecih junij, julij in avgust pa prvo in tretjo sredo v mesecu) od 16 on 18 ure. Navedene dokumente lahko skenirate oziroma slikate in nam jih posredujete po elektronski pošti (sken oz slika osebne izkaznice – z berljivimi podatki obeh strani) rdslb@siol.net .

3.

Po uspešnem preverjanju ustreznosti podatkov vam bomo po e-pošti poslali “DOBROPIS ZA NAKUP RIBOLOVNIH DOVOLILNIC RD SLB”, v znesku koriščenih sredstev. Po e-pošti vam bomo poslali tudi potrdilo o koriščenju Bon21 z računom.

Dobropis  lahko uporabite za nakup dnevnih dovolilnic na vseh fizičnih prodajnih mestih Ribiške družine Slov. Bistrica (ribnik Videž, ribniki Pragersko in ribnik Jernejček).

Veljavnost dobropisa je do konca leta 2021 in bo v primeru podaljšana BON21 tudi podaljšana.

4.

Na prodajnem mestu vam bo prodajalec natisnil dovolilnico v dveh kopijah. Ena ostane vam, drugo pa boste podpisano pustili pri prodajalcu in bo sestavni del arhiva o koriščenju.

POZOR
Trenutna veljavnost Bon21 je 31. december 2021 (z možnostjo podaljšanja za 6 mesecev,  če se tako konec leta odloči vlada RS).
Najnižji znesek koriščenja Bon21 je 50 eur.

DODATNE INFORMACIJE
Pokličite na 041 789 622.