Menu

Jernejček

Ribnik je podolgovate oblike, leži v kotlini med hriboma, poraslima z mešanim gozdom, ki sega vse do vode. Voda v ribniku je razmeroma bistra, ob dvigu temperature in s tem povečane aktivnosti rib pa se skali. Pred ribnikom je prostoren parkirni prostor, obiskovalca pa pričaka lep in urejen ribiški dom, kjer lahko ribiči, ki nimajo letne ribolovne dovolilnice, kupijo dnevno dovolilnico. Možen je nakup dovolilnice “ujemi in spusti” ali “ujemi in vzemi”. Ribnik obratuje od sredine marca do konca oktobra vse dni v tednu, razen ponedeljka in torka (izjema so prazniki).

Ribnik je bil zgrajen leta 1986 s prostovoljnim delom prizadevnih članov družine. Od takrat pa vse do danes je ribnik priljubljena ribolovna točka za ribiče iz bližnje in daljne okolice ter kraj, kjer se dogajajo zanimive ribiške prireditve. Na ribniku Jernejček lahko od marca do konca oktobra, razen ponedeljka in torka, lovite ribe od zore do mraka. Čaka vas idila sredi gozda in prelepih travnikov. To je preprosto prekrasen kraj za oddih ob z ribami bogati vodi.

Okoli ribnika vodi ožja pot, ki se na nekaterih mestih bolj, na drugih manj zajeda v hrib. Ob poti so lično urejena ribolovna mesta, ki so večinoma manjša, a ravno dovolj velika za delo z ribolovnim priborom. Nekatera so tudi večja in na njih je mogoče brez težav loviti tudi “na štek” ali nanj postaviti kakšen manjši zaklon. Ribnik je dolg približno 400 m in širok od 50 do 60 m. Globina se giblje nekako od 0,5 m pa do približno 2,5 m. Dno je v glavnem brez večjih ovir, tu pa tam pa je kakšen štor in podobno. Za temeljito vijačenje lahko za celoten ribnik porabite tudi ves dan, ob delavnikih pa imate lahko ribnik zaradi manjšega obiska bolj zase.

V ribniku Jernejček domujejo ciprindi pa tudi ribojede ribe: krap, babuška (srebrni koreselj), ploščič, amur, ščuka, smuč in še in še. Vsem ribičinjam, ribičem in vsem prijateljem ribištva člani Ribiške družine Slovenska Bistrica želimo “dober prijem” in uresničitev vseh skritih ribiških želja. Vsem želimo tudi veliko prijetnih uric ob naših vodah, ki so tudi letos tako polne rib, da so ribe že “skoraj na suhem”.