Menu

Mala šola ribolova – maj 2017

Mala šola ribolova, maj – 2017

Mala šola ribolova v letu 2017 je bila 4. po vrsti. Organizirana je bila na ribniku Jernejček. Mentorje je zjutraj s kavico pričakal Danilo, ki je skrbnik ribnika.  Ob kavi smo malo pokramljali, in počakali, da so nam starši pripeljali mladeniče in mladenke. Na varno mesto smo spravili opremo in se zbrali v nadstrešku ob ribiškem domu, kjer je vodja komisije za delo z mladimi Konrad pozdravil udeležence šole. Tukaj je potekal tudi teoretični del šole.

Vsi smo zbrani

Sledil je praktični del, ki je bil seveda za udeležence zanimivejši. Mentorji so pokazali ribiške veščine in delo s svojo opremo. Tudi mentorji so med sabo prenesli nekaj znanja in veščin.

 

Priprava vabe – muhe
Na plovec pa smo ujeli krapa, ki smo ga seveda spustili
Tehniko lova z obtežilnikom je obdelal Rade

Sledilo je kosilo, saj za ribnikom čas hitreje teče kot doma. Popoldan je bilo na vrsti tekmovanje, ki so ga mladi že nestrpno pričakovali. Naprej so bile na vrsti temeljite priprave ob pomoči mentorjev, nato pa je šlo za res.

 

Priprave na tekmo
Pomoč pri prijemu ribe
Ulov za zmago

Mentorji so pripravili nagrade.

Vsak udeleženec je dobil nagrado, zmagovalka pa je izbirala prva
Čestitke zmagovalki

Treba je bilo še pospraviti opremo, očistiti lovna mesta in seveda napraviti “gasilsko sliko”.

Zaključek 4. male šole ribolova, maj, 2017

Sledilo je pospravljanje opreme v avtomobile in pripovedovanje staršem o ribolovnih doživetjih tega dne. Tudi mentorji smo še malo posedeli pri ribiškem domu in pokramljali, kaj je bilo dobrega na tej šoli in kaj bi se dalo še izboljšati.

Udeležencem šole smo omogočili prebiti cel dan v prelepem okolju ribnika, nanje prenesli nekaj ribiškega znanja in pozitivnega odnosa do narave. Upamo, da se je to globoko zapisalo v njihov spomin in da bodo to nekoč prenesli na naslednje rodove.