Menu

RD Slovenska Bistrica

Ribiška družina Slovenska Bistrica je bila ustanovljena 23. februarja 1959 v Slovenski Bistrici. Upravlja z vodami v občinah Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Poljčane, Makole in Oplotnica. Skupno ima družina približno 100 ha vodnih površin. Zaradi obsežnosti območja, ki ga pokrivamo, je to razdeljeno na pet večjih območij, s katerimi upravljajo ribiške sekcije: Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Pragersko, Poljčane in Oplotnica. Leta 2019 bomo praznovali 60. obletnico našega obstoja. RD Slovenska Bistrica je samostojna organizacija članov, ki se združujejo zaradi varstva in gojitve rib, varstva voda in okolja ter sladkovodnega športnega ribolova. RD opravlja tudi naloge s področja ribiškega turizma, vzgoje mladih ribičev in druge naloge, ki so predpisane v Statutu RD. Zraven varstva okolja, ribogojstva in športnega ribolova smo aktivni tudi na tekmovalnem področju. V državni članski ligi že več let uspešno nastopa članska ekipa – leta 1997 je osvojila tretje mesto. Prav tako je bila pred leti uspešna ekipa članic, katera je leta 1995 osvojila pokalno prvenstvo naše države. Uspešni so tudi pionirji in mladinci.

Če se boste odločili za ribolov v naših rekah, ribnikih ali jezeru, nas povprašajte o ribolovnih dovolilnicah, cenah, lokacijah, dovoljenih vabah in drugih pomembnih informacijah za športni ribolov.

Naše kontaktne podatke najdete pod sekcijo “Kontakti“. Lahko nam pišete kar na e-naslov: rdslb@siol.net in vprašate, karkoli vas zanima. Z veseljem vam bomo pomagali.

V kolikor boste v objemu naših rek, jezera in ribnikov udeleženi tudi kot obiskovalec, boste imeli priložnost uživati v neokrnjeni naravi štajerske pokrajine. Če se boste odločili za ribolov, pa bo vaš užitek toliko večji, ko se bo na vašo vabo ujela riba. V ribnikih Pragersko imate možnost ujeti kapitalnega krapa ali zavidanja vredno roparico. Pridite in preizkusite naše ribolovne revirje. Navdušeni boste, to vam zagotavljamo.